Multifocale glazen specialist

Krijgt u naast uw vertebril ook behoefte aan een leesbril? Dan is een multifocaal brillenglas wellicht een geschikte kijkoplossing voor u! Bij van der Linden & de Vos hebben wij jarenlange ervaring in het aanmeten van dit soort brillenglazen.
Bij het succesvol aanpassen van multifocale brillenglazen zijn een aantal zaken van belang. Dit begint bij een professionele oogmeting in onze onderzoeksruimte. Daarnaast werken wij met de originele multifocale brillenglazen van Essilor Varilux en Carl Zeiss. Deze brillenglazen staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit, optische zuiverheid en worden met de modernste technieken geproduceerd. Naast een professionele oogmeting dragen wij ook zorg voor het zeer nauwkeurig inmeten van uw multifocale brillenglazen. Hiervoor gebruiken wij speciale Visioffice apparatuur waarmee wij over een uiterst secure hoogtebepaling beschikken.

Bij de aanschaf van een multifocale bril adviseren wij u graag de brillenglazen Varilux van Essilor.
Essilor is sinds 1959 de originele bedenker van het multifocale brillenglas. Het bedrijf zet zich 100% in voor innovatie en ontwikkeling op het gebied van brillenglazen ter correctie van kijkproblemen. De brillenglazen van Essilor worden geproduceerd in het lab in Zevenaar (NL).

Wij werken het meest met twee typen Varilux brillenglazen.

Varilux Physio 3.0

Dit brillenglas is al jarenlang het meest verkochte universele Varilux brillenglas. Door de Wave 2.0 technologie ervaart de brildrager HD zicht, een extra scherp zicht dat te vergelijken is met de techniek in een HD televisie. De binoculair booster technologie houdt in dat de brillenglazen worden afgestemd op eventueel sterkte verschil (en dus beeldgrootte verschil) tussen het rechter- en het linkeroog. Hierdoor ervaart de drager vloeiende overgangen tussen dichtbij en veraf.
Het Varilux Physio 3.0 brillenglas kan ook worden uitgevoerd in FIT design. Dit betekent dat de calculatie van de brillenglazen wordt aangepast op verschillende parameters van het brilmontuur, o.a. aan de hoek dat het montuur maakt ten opzichte van het gezicht, de hoornvliesafstand van het oog tot aan het brillenglas, en de doorbuiging van het voorstuk van de bril.

Varilux X-series

Dit brillenglas is de nieuwste innovatie van Varilux Essilor en het gevolg van uitgebreid onderzoek naar de kijkbehoefte van de brildrager van nu. Het glas kenmerkt zich door meer scherptediepte in de tussenafstand. Dat wil zeggen dat de drager op alle afstanden in alle richtingen dezelfde scherpte ervaart, zonder al te veel onnodige hoofdbewegingen te maken. De X-tend technologie zorgt voor een rustig verloop en verbeterde overgang van verte naar tussen, en van tussen naar leesgebied. Naast de X-tend technologie wordt de X-series uitgerust met nog meer techniek. Nanoptix technologie is een aanpassing van de basisstructuur van het brillenglas, waardoor het schommeleffect voor de brildrager tot een minimum wordt beperkt.
Het Varilux X-series brillenglas kan net als de Physio 3.0 ook worden uitgevoerd in FIT design. Dit betekent dat de calculatie van de brillenglazen wordt aangepast op verschillende parameters van het brilmontuur, o.a. aan de hoek dat het montuur maakt ten opzichte van het gezicht, de hoornvliesafstand van het oog tot aan het brillenglas, en de doorbuiging van het voorstuk van de bril.

Beide Varilux Essilor typen zijn ook verkrijgbaar in Transitions, dat wil zeggen dat de brillenglazen meekleuren op ultraviolet licht. De brillenglazen passen zich aan aan de lichtintensiteit, zodat de brildrager comfortabel ziet zonder last te hebben van het licht. Transitions bieden u dus de mogelijkheid om uw bril zowel als normale én als zonnebril te gebruiken.

Naast Varilux Essilor adviseren wij ook de multifocale brillenglazen van Carl Zeiss. Deze van oorsprong Duitse firma legt zich al 170 jaar toe op innovatie en ontwikkeling binnen de optische industrie. Wellicht kent u dit bedrijf door de productie van cameralenzen, microscoop(camera’s) of vanuit de medische technologie. De multifocale brillenglazen van Carl Zeiss worden geoptimaliseerd naar uw ogen, het brilmontuur, uw gezicht én uw dagelijkse activiteiten. Zo bent u de hele dag door verzekerd van een snelle focus en een goed dynamisch zicht.

Uit het assortiment van Zeiss adviseren wij doorgaans 3 typen multifocale brillenglazen.

ZEISS Precision Plus

FrameFit+ en Adaptioncontrol technieken zorgen ervoor dat dit brillenglas geoptimaliseerd kan worden voor uw ogen én aangepast kan worden aan het brilmontuur. De progressieve zone, het verloop van verte-tussen-leesgebied kan in dit brillenglas individueel voor u worden aangepast door rekening te houden met de verticale bewegingen van uw ogen. De plaatsing van het leesgedeelte kan dus op maat voor u bepaald worden. De Framefit+ technologie houdt rekening met alle parameters van het montuur ten opzichte van uw ogen en het gezicht. Deze parameters zijn bijvoorbeeld de inclinatiehoek van het brilmontuur ten opzichte van uw gezicht, de afstand van uw hoornvlies tot de achterkant van het brillenglas, en de doorbuiging van het voorstuk van het montuur. Deze technieken resulteren in een brillenglas waar u snel aan zult wennen, met een scherp en dynamisch schakelen tussen verschillende afstanden in het brillenglas.

ZEISS Precision Superb

Dit brillenglas wordt gemaakt met de technieken van de Precision Plus, aangevuld met de FaceFit technologie. Dat wil zeggen dat het glas aangepast wordt op de ogen, het montuur én op uw gezicht. Bij de productie van de brillenglazen wordt rekening gehouden met de anatomie van uw gezicht, de exacte positie van uw ogen, en wordt er bekeken hoe het montuur op uw neus en oren past. Door deze fysiologische aanpassing ervaart u stressloos, scherp zicht en een snelle focus bij het schakelen tussen verte, tussen en leesgebied.

ZEISS Precision Individual 2

Dit brillenglas geeft u het hoogst mogelijke comfort door het gebruik van de IndividualFit technologie. Het brillenglas wordt geoptimaliseerd voor uw ogen, het montuur, uw gezicht én uw belangrijkste dagelijkse bezigheden. Er kan een keuze worden gemaakt uit 3 verschillende leefstijlen om zo te voorzien in de behoeften van de brildrager, een echt maatwerk glas dus. Het Precision Individual 2 brillenglas geeft u het meest natuurlijke zicht zowel overdag als ‘s nachts, gebaseerd op uw persoonlijke dagelijkse bezigheden.

Alle typen Carl Zeiss multifocale brillenglazen zijn ook leverbaar in PhotoFusion variant, dat wil zeggen dat deze glazen meekleuren op ultraviolet licht. Deze brillenglazen passen zich snel aan aan veranderende lichtomstandigheden. Bij gebruik binnenshuis zijn de glazen zeer helder en buitenshuis kleuren de glazen onder invloed van UV licht zeer donker op. PhotoFusion brillenglazen bieden u volledige bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon op uw netvlies.

Bent u nieuwsgierig geworden? In de winkel kunnen wij u nog veel meer vertellen over onze kwaliteitsproducten! Kom gerust vrijblijvend langs voor een advies op maat.