Multifocale glazen specialist

 

Krijgt u naast uw vertebril ook behoefte aan een leesbril? Dan is een multifocaal brillenglas wellicht een geschikte kijkoplossing voor u! Bij van der Linden & de Vos hebben wij jarenlange ervaring in het aanmeten van dit soort brillenglazen.
Bij het succesvol aanpassen van multifocale brillenglazen zijn een aantal zaken van belang. Dit begint bij een professionele oogmeting in onze onderzoeksruimte. Daarnaast werken wij met de originele multifocale brillenglazen van Essilor Varilux en Carl Zeiss.

Naast een professionele oogmeting dragen wij ook zorg voor het zeer nauwkeurig inmeten van uw multifocale brillenglazen. Hiervoor gebruiken wij speciale Visioffice apparatuur waarmee wij over een uiterst secure hoogtebepaling beschikken.

Varilux van Essilor.
Essilor is sinds 1959 de originele bedenker van het multifocale brillenglas. Het bedrijf zet zich 100% in voor innovatie en ontwikkeling op het gebied van brillenglazen ter correctie van kijkproblemen. De brillenglazen van Essilor worden geproduceerd in het lab in Zevenaar (NL).

Wij werken het meest met twee typen Varilux brillenglazen.

Varilux X-series

Dit brillenglas is de nieuwste innovatie van Varilux Essilor en het gevolg van uitgebreid onderzoek naar de kijkbehoefte van de brildrager van nu. Het glas kenmerkt zich door meer scherptediepte in de tussenafstand. Dat wil zeggen dat de drager op alle afstanden in alle richtingen dezelfde scherpte ervaart, zonder al te veel onnodige hoofdbewegingen te maken. De X-tend technologie zorgt voor een rustig verloop en verbeterde overgang van verte naar tussen, en van tussen naar leesgebied. Naast de X-tend technologie wordt de X-series uitgerust met nog meer techniek. Nanoptix technologie is een aanpassing van de basisstructuur van het brillenglas, waardoor het schommeleffect voor de brildrager tot een minimum wordt beperkt.
Het Varilux X-series brillenglas kan net als de Physio 3.0 ook worden uitgevoerd in FIT design. Dit betekent dat de calculatie van de brillenglazen wordt aangepast op verschillende parameters van het brilmontuur, o.a. aan de hoek dat het montuur maakt ten opzichte van het gezicht, de hoornvliesafstand van het oog tot aan het brillenglas, en de doorbuiging van het voorstuk van de bril.

Beide Varilux Essilor typen zijn ook verkrijgbaar in Transitions, dat wil zeggen dat de brillenglazen meekleuren op ultraviolet licht. De brillenglazen passen zich aan aan de lichtintensiteit, zodat de brildrager comfortabel ziet zonder last te hebben van het licht. Transitions bieden u dus de mogelijkheid om uw bril zowel als normale én als zonnebril te gebruiken.

Naast Varilux Essilor adviseren wij ook de multifocale brillenglazen van Carl Zeiss. Deze van oorsprong Duitse firma legt zich al 170 jaar toe op innovatie en ontwikkeling binnen de optische industrie. Wellicht kent u dit bedrijf door de productie van cameralenzen, microscoop(camera’s) of vanuit de medische technologie. De multifocale brillenglazen van Carl Zeiss worden geoptimaliseerd naar uw ogen, het brilmontuur, uw gezicht én uw dagelijkse activiteiten. Zo bent u de hele dag door verzekerd van een snelle focus en een goed dynamisch zicht.

 

Varilux Physio 3.0

Dit brillenglas is al jarenlang het meest verkochte universele Varilux brillenglas. Door de Wave 2.0 technologie ervaart de brildrager HD zicht, een extra scherp zicht dat te vergelijken is met de techniek in een HD televisie. De binoculair booster technologie houdt in dat de brillenglazen worden afgestemd op eventueel sterkte verschil (en dus beeldgrootte verschil) tussen het rechter- en het linkeroog. Hierdoor ervaart de drager vloeiende overgangen tussen dichtbij en veraf.
Het Varilux Physio 3.0 brillenglas kan ook worden uitgevoerd in FIT design. Dit betekent dat de calculatie van de brillenglazen wordt aangepast op verschillende parameters van het brilmontuur, o.a. aan de hoek dat het montuur maakt ten opzichte van het gezicht, de hoornvliesafstand van het oog tot aan het brillenglas, en de doorbuiging van het voorstuk van de bril.

Kom gerust vrijblijvend langs voor een advies op maat.